Skönhet och kroppsvård – besök ett spa

Skönhet och kroppsvård är viktigt, inte bara när det gäller det yttre, utan också för att kroppen ska må bra på insidan. Ett bra sätt att koppla av och fokusera enbart på skönhet och kroppsvård är att besöka ett spa.

Ett spa, eller en spainrättning, är en anläggning som särskilt fokuserar just på skönhet och kroppsvård. Även mindre salonger som enbart erbjuder enklare ansiktsbehandlingar, eller finare hotell eller semesteranläggningar kallar sig ibland för spa.

Ordet spa kommer från en av de första välkända kurorterna, den belgiska orten Spa.

Uppfriskande bad med olika badsalter och oljor, en välgörande massage eller en upplyftande ansiktsbehandling – vad gäller skönhet och kroppsvård finns det många olika alternativ att välj mellan när man besöker ett spa. Hur länge man vill stanna är helt upp till en själv – bara några timmar, en dag, en helg eller varför inte en hel vecka?

Spaanläggningarna är ofta placerade så att de är omgivna av vacker natur, så varför inte passa på att kombinera sin spavistelse med en uppfriskande promenad i naturen. Det är också vanligt att man kombinerar sin skönhet och kroppsvård med andra aktiviteter. Simning, bergsklättring och skidåkning är bara några exempel.

Utbudet för skönhet och kroppsvård kan variera stort beroende på vilket spa man väljer att besöka. Vissa erbjuder endast enklare behandlingar för till exempel ansikte, händer eller fötter. Andra erbjuder allt från varma källor både utomhus och inomhus och helkroppsmassage med välgörande växtextrakt till gym, pool och bastu.

Oavsett vilket spa man väljer ger det en utmärkt chans att koppla bort den stressiga vardagen och alla måsten och bara fokusera på sig själv och sin skönhet och kroppsvård.

En del spa erbjuder förutom traditionell skönhet och kroppsvård som massage och hudvård, även behandling och färgning av ögonfransar och -bryn. Vissa erbjuder till och med tandblekning. Detta är perfekt om man strävar efter att både det yttre och inre ska må bra.

Ibland erbjuds också särskilda mineralbad. Under badet tillgodogör sig kroppen viktiga ämnen från mineralsalt från varma källor. Detta hjälper kroppen att rensa ut restprodukter och återfinna sin naturliga balans. Mineralbadet är också mycket välgörande för trötta muskler, och är perfekt när man bara vill slappna av.

Många span har också en liten butik där de säljer olika produkter för skönhet och kroppsvård. Varför inte passa på att köpa något litet, så att man kan fortsätta ta hand om sig själv även när man kommer hem.