Pyssel för de små

pysselPyssel är något barn i alla åldrar kan hålla på med, även de allra minsta. Att få vara med och dekorera saker med fina färgpennor är till exempel ett underbart och roligt pyssel för de små. Annat roligt pyssel är att sätta fast löv, blommor eller andra saker på ett papper, där man som vuxen hjälper till med limmet.

Limmet är även bra att ha om man ska låta barnen göra fina kort med glitter på, vilket också är ett väldigt roligt pyssel för dem. Allt blir dessutom väldigt fint och barnen har inte bara roligt, utan man kan ofta se deras stolta miner när de visar upp sitt pyssel.

Att dessutom först gå ut och samla in saker som blommor, löv, kvistar, kottar, fina stenar och liknande att ha till olika sorters pyssel, gör att barnen får komma ut och man har en rolig stund tillsammans. Att måla stenar till olika figurer, eller att kanske sätta ihop små kastanjefigurer när det är höst, är också väldigt roligt. På somrarna kan man göra fina pyssel av slipat glas man hittat på stranden, och på våren kan man plocka vackra blommor. Vintertid finns det kanske inte lika mycket att hitta i naturen, men desto mer tid att sitta tillsammans med barnens pyssel.