Skönhet och kroppsvård – olivens egenskaper

Oliver och olivolja används ofta i matlagning, men har också många användningsområden när det gäller skönhet och kroppsvård. Jungfruolivoljan till exempel är känd för att förbättra hudens balans och struktur.

Just när det gäller skönhet och kroppsvård är olivens positiva egenskaper bra inte bara för det yttre, utan kan även påverka det inre. Olivolja innehåller nyttiga fettsyror. Dessutom är den rik på E-vitamin och antioxidanter, och tros kunna hjälpa till att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar.

Användningen av olivolja och andra vegetabiliska oljor för skönhet och kroppsvård har i varmare länder så gott som alltid utgjort en del av kroppens välbefinnande. Oljorna tas enkelt upp av huden och är rika på näring och vitaminer, vilket gör att de lämpar sig väldigt bra för just skönhet och kroppsvård. Olivoljan är närande, och mjukgör och skyddar huden, och används därför ofta till massage och hudvård.

Det finns många olika sätt att ta vara på olivens goda egenskaper när det gäller skönhet och kroppsvård. Några droppar olivolja i badvattnet till exempel gör huden mjuk och len. Man kan också massera in några droppar i hårbottnen för mjukt och silkeslent hår.

Den väldoftande olivoljan med alla sina välgörande egenskaper kan helt enkelt göra underverk när det gäller skönhet och kroppsvård.